Dom za starije osobe „ Bistra“ , nalazi se u Gornjoj Bistri, nedaleko Zagreba, u prekrasnom bajkovitom okruženju Parka prirode Medvednica.

Prometno je dobro povezan gradovima Zagrebom i Zaprešićem, tako da se do Doma može stići, osim osobnim automobilom i javnim prijevozom.

Dom raspolaže kapacitetom od 98 mjesta, na površini od 2450m2.
Prostor doma je klimatiziran, ima dizalo, u svim sobama i kupaonicama nalazi se SOS sustav koji korisnicima usluga daje dodatnu sigurnost i omogućava brzu reakciju osoblja.

Korisnicima se nudi mogućnost smještaja u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama koje u svom sklopu imaju kupaonice, te su u potpunosti prilagođene osobama treće životne dobi.

U središnjem dijelu Doma nalazi se veliki dnevni boravak sa knjižnicom, gdje korisnici provode svakodnevne aktivnosti i slobodno vrijeme.

Dio vremena, naravno, ovisno o godišnjem dobu i vremenskim prilikama, korisnici mogu provesti u šetnji dvorištem ili sjedeći na klupama. Dvorište je uređeno i omogućava korisnicima koji imaju motoričkih teškoća ili su ovisni o pomagalima samostalnost prilikom kretanja.

Korisnicima osiguravamo uslugu sanitetskog prijevoza sukladno dogovoru.

Aktivnosti i događaji

Veliku važnost dajemo radno – okupacijskim aktivnostima koja su bitna za osnaživanje korisnika i utjecaj na njihovo samopoimanje, naročito izgradnja samopouzdanja. Kako bi što više približili Dom lokalnoj zajednici te razbili predrasude koje javnost ima o Domu, često organiziramo različite događaje kulturnog i sportskog karaktera.

Više
Usluge
  • Briga o zdravlju

  • Fizikalna terapija

  • Radna terapija

  • Ostale usluge

Više